Gyertyagyújtással áll ki Izrael mellett Szolnok városa

Megosztás

Október 17-én, kedden, 18 órától a Tiszai hajósok terén álló Országzászlónál gyertyagyújtással és közös imával áll ki Szolnok városa a béke és Izrael mellett.

Mint ismeretes, a Hamász terrorszervezet kegyetlen támadást hajtott végre ártatlan civil izraeli és külföldi állampolgárok ellen.A terrorszervezet támadása során a becslések szerint 1300-an vesztették életüket és 3300-an megsérültek. Többszáz embert pedig túszul ejtettek.

A megyeszékhely vezetése a város szolidaritását és egyben a terrorizmus elítélését kifejezendő, gyertyagyújtásra hívja a békeszerető embereket október 17-én, kedden, 18 órára a Tiszai hajósok terén álló Országzászlóhoz, ahol dr. Róna Tamással, a Magyar Zsidó Hitközségek rabbitanácsának elnökével, valamint Szalay Ferenc polgármesterrel közösen mondhatnak imát az elhunyt áldozatokért.

Továbbá a városháza épületét kék fényfestéssel világították meg, erről a polgármester számolt be közösségi oldalán.

Néhány nappal ezelőtt lapunk is beszámolt róla, hogy Kis Grofó családtagjai és barátai is Izraelben tartózkodtak a támadás idején. Ők szerencsésen megmenekültek és hétfőn hajnalban hazatértek.

Forrás: Szoljon.hu

Fotó: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek